Het zal u niet zijn ontgaan – (en als dat wel zo is: houden zo!) – Corona is nogal een dingetje geworden. Neemt u al de nodige in- en externe maatregelen?

Actie ondernemen:
Voorziet u al dat uw bedrijf meer dan een beetje getroffen gaat worden? Dan doet u er verstandig aan om de volgende maatregelen te overwegen:

Cash is King:
Als de binnenkomende geldstromen onzeker zijn – probeer dan zoveel mogelijk geld in kas te houden. Met (vertrouwde) leveranciers kunt u in overleg om een regeling te treffen zoals tijdelijk een betalings–stop of tijdelijk x% van de som betalen. Door geld op te potten heeft u een sterkere handelspositie mochten de effecten van het virus langer aanhouden.

Werktijdverkorting:
Als er acuut veel omzet weg valt door het Corona virus – en u daardoor geen werk heeft voor uw werknemers – kunt u werktijdverkorting aanvragen. Het UWV zal dan de niet gewerkte uren achteraf vergoeden. Lees meer hier.

Krediet vanuit de overheid en anderen
Naast werktijdverkorting treft de overheid ook andere maatregelen voor getroffen ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan het Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) fonds. Dit vraagt u niet zelf aan maar zal via uw financierder lopen. Dit geeft uw financierder meer ruimte en mogelijkheden om krediet te verstrekken.

Uitstel van betaling voor belastingschulden
Voor de meeste ondernemingen is de grootste leverancier de Belastingdienst. Vanwege het Corona virus is het mogelijk om voor elke belastingsoort bijzonder uitstel te krijgen. Dit gaat u op de korte termijn veel ademruimte geven mocht dat nodig zijn.

Analyseer uw uitgaven
A penny saved is a penny earned! Zijn er abonnementen / uitgaven welke nog steeds doorlopen maar niet noodzakelijk zijn? Overweeg dan om diverse abonnementen / kosten op te zeggen. Elke afzonderlijke besparing levert wellicht niet veel op maar samen maken zij wel degelijk impact.

Regel uw belastingzaken / administratie
Bent u samen met uw partner gequarantaineerd voor 3 weken lang in 1 huis? Dan rest er natuurlijk maar 1 ding: gezellig samen de (belasting)papieren op orde brengen! Yippee! Dat wil zeggen jaaroverzichten bewaren, boekhoudingen netjes afsluiten en dossier voorbereiden. Vragen tussendoor? Bel gerust.

Houd moed!
Corona is tijdelijk. Corona gaat weer weg.

Mist u iets in deze blog of heeft u ergens anders vragen over? Neem dan gerust even contact op @ 06 121 39 865.