Het is moeilijk te geloven maar de jaarwisseling is alweer bijna in zicht. Middels deze nieuwsbrief brengen wij u echter goed nieuws want er is nog tijd om 2021 belastingvriendelijk te eindigen.
Daarom delen wij:

 

De Eindejaarstips 2021 (klik voor download)

De meest relevante tips:

 

Benut de WKR (voor DGA’s met een B.V.)
Als werkgever heeft u een vrije ruimte van 3% van het brutosalaris (2021) om onbelast te mogen verstrekken aan personeel dat bij u in loondienst is. Als u DGA bent van uw eigen B.V. en de vrije ruimte nog niet heeft benut, kunt u mogelijk een bedrag tot € 2.400 onbelast uitkeren.

Betaal een meewerkvergoeding uit aan uw partner
Werkt uw partner ook mee in de zaak en heeft deze nog geen adequate beloning ontvangen? In veel situaties is het verstandig om alsnog een beloning van minimaal € 5.000 uit te betalen. Dit vanwege tarief voordelen en het verzilveren van heffingskortingen.

Houdt rekening met uw box 3 vermogen
Er wordt behoorlijk veel gesleuteld aan box 3. Als peildatum geldt nog steeds 1 januari van elk jaar, dat is voor 2021 dus 1 januari 2021 en voor 2022 is komende 1 januari van belang. Heeft u overtollig geld / vermogen in box 3, dan kan het raadzaam zijn dit in uw B.V. te stoppen als agio. Een besluit daarvoor in 2021 is dan noodzakelijk.

Neem een kind en zorg dat die 6 maanden bij u in woont
Hierdoor profiteert u van allerlei voordelen zoals de inkomensafhankelijke combinatiekorting maar ook krijgt u kinderbijslag en kindgebonden budget.

Vervroeg een investering of stel deze uit
Jaarlijks kan een ondernemer aanspraak maken op een extra aftrekpost van 28% over de investeringswaarde. Dit geldt voor investeringen > 450 euro en een totaal waarde aan investeringen van € 2.401. Boven een bepaald bedrag (€ 109.575) neemt deze aftrek af.

Vraag een voorlopige aanslag 2021 aan
Verwacht u dat er over 2021 een bedrag bijbetaald moet worden, of teveel is betaald? Het is dan verstandig om de voorlopige aanslag inkomstenbelasting aan te laten passen. Zo wordt een grote afwijking bij het indienen van de definitieve aangifte voorkomen.

Tref voorbereidingen voor herstructureringen vanaf 2022
Beoogt u een nieuwe structuur in 2022 met bijvoorbeeld een management B.V., of het toepassen van een sale- en leasebackconstructie? Dan zijn voorbereidingen en evt. een notarisafspraak noodzakelijk. Wij ondersteunen u graag in dit traject.

Meer lezen?
Voor een volledige lijst aan tips wordt verwezen naar dit document (klik voor download).

Heeft u vragen hierover, of over iets heel anders, schroom dan niet om te bellen naar 06 121 39 865.

Graag ben ik u dan van dienst.

Met vriendelijke groet,

Ben Duinkerken
Duinkerken Consultancy